Kinderhoroscoop

“Je hebt een rijke fantasie en voorstellingswereld, maar om dat om te zetten naar woorden is moeilijk voor je. Hierdoor lijk je wat trager van begrip in vergelijking met typische vuur- en luchtkinderen, maar op andere gebieden ben je hen ver vooruit. Iets waar jij bijvoorbeeld heel erg in uit blinkt (en waar op school minder aandacht voor is), is dat je heel goed kunt waarnemen en invoelen.”

“Als er leerproblemen zijn, dan ligt de oplossing in het werken aan het Wortelsbouwen aan een vertrouwensrelatie met de leerkracht en een goede integratie in de klas. Dan komt de motivatie om te leren vanzelf. Voor jou is liefde namelijk de motor om tot intellectuele prestaties te komen. Je bent ook meer gemotiveerd om te leren van mensen uit je directe omgeving dan van een vreemde (bijvoorbeeld een invalskracht). Een vaste leerkracht is voor jou belangrijker dan voor sommige andere kinderen.”

“In de manier waarop je mamma laat zien wat je nodig hebt om je geborgen te voelen, raak je mamma op zielsniveau. Door jou wordt ze zich ervan bewust hoe moeilijk ze het vindt om een veilige plek voor zichzelf te creëren. Omdat jij dit haarfijn aanvoelt, ga jij – onbewust – proberen om voor haar te zorgen. Je zult er altijd voor haar zijn wanneer zij geconfronteerd wordt met haar pijn.”

“Pluto gaat in essentie over macht en onmacht. In je jonge jaren oefen je hiermee door extreme situaties uit te lokken. Je daagt de mensen in je omgeving uit en gaat daarbij graag een stapje verder dan wat aanvaardbaar is. Taboes en verboden hebben voor jou dan ook een bijzondere aantrekkingskracht. Je zult je ouders, leraren en alle andere mensen in je omgeving proberen te provoceren tot heftige reacties, om door hun voorbeeld te leren hoe je met je eigen energie moet omgaan.”