Relatie ouder-kind

“Zowel voor vader Leon als voor zoon Luuk is het spannend om anders te zijn dan anderen, om naar links te wijzen wanneer alle neuzen naar rechts staan. Jullie kunnen bang zijn voor mensen die gemakkelijk de kont tegen de krib in gooien en rebels gedrag vertonen.”

ManBril“Wat meteen opvalt, is dat jullie bij elkaar jullie vermogen aanspreken om te veranderen, om de confrontatie aan te gaan. Jullie wijzen elkaar op onbewuste processen die spelen en hebben daarmee een transformerende werking op elkaar. Bijzonder is dat dat voor beiden geldt (dus niet alleen de een bij de ander). Je mag ervan uitgaan dat dat af en toe flink zal botsen. Het is immers niet gemakkelijk om te veranderen en vaak genoeg moet een mens eerst door de nodige weerstand breken. En die weerstand zullen jullie beiden regelmatig tegen komen.”

“De interpretatie laat duidelijk zien dat zoon Luuk en vader Leon flink aan elkaar gewaagd zijn. Er is veel liefde, moed en bewustzijn nodig om de energie stromend te houden. Ieder verlangen naar het oude en vertrouwde dient in de kiem gesmoord te worden ten behoeve van de relatie. Blijven bewegen in verandering is de sleutel. En voor vader Leon gaat die beweging in de richting van maatschappelijk succes naar meer huiselijk geluk en commitment in de 1-op-1-relatie.”