Moet ik doorgaan met deze man of niet?

Ik heb een vraag aan je en ik hoop dat jij me kunt helpen. Het heeft te maken met mijn vriend. Afgelopen zomer Liefde1is er iets gebeurd waardoor onze relatie is veranderd. Er is nauwelijks nog sprake van fysiek contact. We hebben al maanden geen seks gehad. Ik vind het vreselijk. We hebben iedere avond ruzie. Hij zegt dat ik ruzie zoek, maar hij is het zelf. Hij neemt niets van me aan, is bazig en denkt alleen aan zichzelf. In zijn ogen doe ik alles verkeerd. Ik ben bang voor zijn uitbarstingen. Ik ben nu zo ver dat ik psychologische hulp heb gezocht. Een paar dagen geleden had ik een brainwave: ik kies voor mijzelf. Ik doe er niets meer aan. Het is nu aan hem. Wat vind jij? Moet ik met deze man doorgaan of niet?

Carla

Advies van Inana:
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Of je met deze man moet doorgaan of niet is niet een vraag die ik voor jou kan beantwoorden. De verantwoordelijkheid voor die keuze ligt voor de volle 100% bij jou. Ook wil ik zonder medeweten van jouw vriend niet naar zijn horoscoop kijken om te zien hoe jullie energieën op elkaar inwerken, maar zelfs dan blijft de keuze aan jou/ jullie. Wel kan ik nagaan hoe jij in een relatie staat, wat je van een ander verwacht en op welke vlakken je moeilijkheden kunt verwachten. Daar zal ik voor je naar kijken.

Wat opvalt in je horoscoop is dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt, waar het aankomt op je relatie. Je wilt er hard voor werken en erin investeren. Je bent als partner een doorzetter, die het niet snel opgeeft. Dat je nu zover bent, dat je niet meer aan je relatie wilt werken, heeft dus veel te betekenen.

Als ik dieper in je horoscoop duik, zie ik dat het nemen van verantwoordelijkheid één van de belangrijkste thema’s in je leven is. Je hebt een zielsverlangen om verantwoordelijkheid te nemen voor je daden, maar tegelijkertijd lijkt dat soms het moeilijkste en pijnlijkste voor je wat er is. Hierdoor kan het soms zijn dat je vluchtgedrag vertoont, bijvoorbeeld in fatalistisch denken dat je helemaal niets in de hand hebt in het leven.

Er is geen grotere uitdaging voor jou dan om juist wel verantwoordelijkheid te nemen door er op te vertrouwen dat je bepaalde zaken naar jouw hand kunt zetten. Dus ook wat jouw relatie betreft, geldt dat je wel degelijk zelf een belangrijke vinger in de pap te roeren hebt. Uiteindelijk gaat het erom dat je met heel je wezen durft te beslissen: ga ik door of stop ik. Die keuze heb je namelijk.

Het komend jaar zal je hierin ‘steunen’, waarbij de zomermaanden juli en augustus eruit springen. Het kan het jaar van de waarheid voor je zijn, waarin je zelf (nog meer) achter het stuur van jouw leven gaat zitten. Onderzoek waar jij verantwoordelijkheid voor kunt nemen in de realiteit van alledag zonder te denken dat je toch niets kunt veranderen. Uiteindelijk ligt in dit proces van verantwoordelijkheid nemen je ware levensgeluk besloten en of dit met of zonder je huidige partner is, bepaal alleen jij.

Reactie Carla:
Eigenlijk wist ik dit allemaal wel, maar ik weet nog steeds NIET wat ik moet doen. Er zitten ook dingen bij die ik je verteld heb, dus ik ben nog even ver als voor de horoscoop. Wat ik wel jammer vind, is dat je geen horoscoop wilt maken van mijn vriend, want dan weet ik meer. Kun jij niet zien of wij wel of niet trouwen op korte termijn? En je hoeft geen medelijden met mij te hebben als je het anders ziet, want dan weet ik dat ook. Dat maakt het voor mij makkelijker om mijn beslissing te nemen, want ik moet eerlijk zeggen dat ik wil trouwen en zo snel mogelijk en hij ook. Maar ik moet wachten tot het hem uitkomt en daar kan ik dus niet tegen. Maar de rest van de horoscoop klopt wel, bijvoorbeeld dat ik zelf de beslissing moet nemen wat ik nu wel of niet wil. En dat kan ik nu net niet, want ik weet het niet (meer).