Welke kant kan ik op met werk?

Ik werk sinds een jaar of vijf als secretaresse. Ik heb verschillende studies gedaan, maar geen opleiding afgerond. Ik wil altijd heel veel, waardoor ik niet goed weet welke kant ik op moet. Ik heb een tijd in de mediawereld rondgelopen. Ik werkte als producer en vond het geweldig om met een groep iets te creëren, maar door de hoge werk- en prestatiedruk heb ik het roer uiteindelijk omgegooid (uit noodzaak).

Chicarica

Advies van Inana:
VuurdanserCreëren is inderdaad iets dat jou met Zon in Boogschutter en daarbij ook nog eens een Boogschutter Ascendant wel ligt. Je hebt hierdoor veel vuur in je horoscoop en dat maakt dat je van nature energiek, bruisend, temperamentvol en optimistisch bent. Je houdt er van initiatieven te ontplooien en daarbij lijkt jouw geen weg te lang. Tenminste… voor je eraan bent begonnen! Dit zou mede de reden kunnen zijn, waardoor je aan verschillende opleidingen bent begonnen en ze vervolgens niet hebt afgemaakt. Je geweldige optimisme kan soms wel eens doorslaan in naïviteit of overmoed, waardoor je (te) gemakkelijk aan iets nieuws begint. Het spreekwoord “Bezint eer ge begint” zou een levensles voor jou kunnen zijn.

In 2001 zul je op dit vlak je hoofd al eens flink gestoten hebben. Het zou me niets verbazen als je in die tijd een burn-out hebt opgelopen. Meerdere horoscoopfactoren wijzen erop, dat je in die tijd aardig wat voor je kiezen hebt gehad, waarbij de idealen die je had aan gruzelementen zijn geslagen. Bewust of onbewust heb je gas terug moeten nemen en de rust en stabiliteit van je huidige baan heb je – zoals je zelf ook zegt – nodig gehad om bij te komen.

Maar je bent en blijft een vuur-type, dus als dat vuur na verloop van tijd weer begint aan te wakkeren zoals nu, dan krijg je als vanzelf weer behoefte aan nieuwe uitdagingen. Het komend jaar zul je merken, dat je steeds meer energie en zin krijgt om nieuwe dingen aan te pakken. Echter… Net als ieder vuur heeft ook jouw vuur voldoende brandhout nodig om te kunnen blijven branden. Dit kan opnieuw jouw valkuil zijn, dus neem jezelf voldoende in acht. Je bent nou eenmaal geen machine, die constant kan blijven draaien. Ieder mens heeft zo nu en dan rust nodig om weer bij zichzelf te komen en op te laden, maar voor jou is dit des te belangrijk.

Uiteindelijk ben je een avonturier, die houdt van pionieren en nieuwe dingen in gang zetten, ook in relatie tot je werk. Maar voor je aan iets nieuws begint, is het verstandig om ze eerst gedegen te toetsen op haalbaarheid. Zoek bewust de samenwerking op met je aardse tegenpool, die nuchter en realistisch in het leven staat. Niets is zo belangrijk voor je dan de grond onder je voeten te voelen. Desalnietemin ben je een inspiratiebron voor velen en kun je als katalysator dienen voor menig nieuw te vormen project.

Reactie Chicarica:
Heel erg bedankt voor je verhaal! Ik vind het interessant om te zien wat je uit mijn horoscoop weet te halen. Het grootste gedeelte klopt volkomen. Zoals dat van die burn-out en dat ik niet alles kan. Ik weet inmiddels wel dat er grenzen aan mijn energie zitten en dat ik mezelf te allen tijde in acht moet nemen. Ik zou mezelf alleen nooit als overmoedig of naïef karakteriseren. Ik ben gewoon snel verveeld. Ik hou van afwisseling en als ik dat niet vind dan zoek ik verder.