Ik worstel met mijn gezondheid. Wat kan ik doen?

Ik worstel al jaren met mijn gezondheid. Een tijd lang ging het goed, maar sinds een week heb ik ineens weer last van allerlei lichamelijke en psychische klachten. Ik wil graag weten hoe dit komt en wat ik er aan kan doen.

Patricia

Advies van Inana:
Allereerst wil ik je zeggen, dat ik geen medicus ben en dus geen diagnose kan en mag stellen. Ik raad je aan om met fysieke klachten altijd naar de huisarts te gaan. Wat ik als astroloog wel kan, is kijken naar de onderliggende patronen die mede een oorzaak kunnen zijn voor de klachten die je hebt.

Wat duidelijk opvalt in jouw horoscoop is dat je lichaam snel reageert op psychische spanningen en emoties. Dat betekent dat je snel fysieke klachten krijgt op een moment dat het even wat minder met je gaat. Ik kan zien in je horoscoop dat je een moeilijke periode achter de rug hebt. De klachten die je nu hebt, zouden hiermee te maken kunnen hebben.

Uit je horoscoop maak ik op dat je in je leven veel hebt meegemaakt. Waarschijnlijk lag er een taboe op bepaalde dingen die er gebeurd zijn en heb je ze verdrongen, omdat ze het daglicht nauwelijks verdragen konden. Destijds was het goed dat je zo hebt gereageerd, maar ondertussen heb je je verder ontwikkeld en zitten die spanningen nog opgesloten in je lijf.

Je horoscoop laat zien dat de tijd rijp is om die spanningen los te laten onder andere door een grondig en diepgaand bewustwordingsproces aan te gaan. Het is een pijnlijk proces waar je veel tijd en aandacht voor nodig zult hebben en je zult alle zeilen moeten bijzetten om de confrontatie met deze meer verborgen (schaduw-)kanten van jezelf aan te kunnen gaan, maar voor je gezondheid is het cruciaal dat je het doet. Het is essentieel voor je genezingsproces, dat je op een dieper niveau leert te kijken naar jezelf, naar je drijfveren en je patronen. Zolang je je namelijk niet bewust bent van je drijfveren en je patronen, kun je er geen veranderingen in aanbrengen en kun je dus ook niet loskomen van je fysieke en psychische klachten. Wil je meer grip op je leven, dan is bewustwording jouw sleutel om dit te bereiken.

Je hebt van nature veel interesse in dieptepsychologie, maar zodra het op je gezondheid aan komt, ben je geneigd jezelf wat minder serieus te nemen. Je maakt liever grapjes over je gezondheid dan dat je nu echt eens de koe bij de horens vat. In die zin zit er zeker wat weerstand bij je om te willen veranderen, maar aan de andere Verlieskant laat je horoscoop duidelijk zien, dat je hier nu aan toe bent en dat je er op dit moment in je leven voor open staat. Dus grijp je zoveel mogelijk kansen aan om met jezelf bezig te zijn. Deze astrocoaching is hiervan een mooi voorbeeld.

Ik raad je aan om naast dit diepgaande, psychische graafwerk strandwandelingen te maken, te zwemmen of te badderen. Deze activiteiten hebben een helend en troostend effect op je. Wierook, meditatie en healing werken ook goed bij jou. Ik adviseer je verder om een vorm van lichaamswerk te gaan doen zoals yoga, qi gong, emotioneel lichaamswerk of expressieve dans. Omdat spanningen zich gemakkelijk in je lijf vastzetten, is dit een ideale manier om die spanningen weer los te “weken”.

Na verloop van tijd zul je merken dat je meer in je eigen kracht gaat staan en dat je je leven meer naar je eigen hand gaat zetten. Ik verwacht dat je psychische en fysieke klachten dan ook minder zullen worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Wat ik je verder niet wil onthouden, is dat ik in je horoscoop zie dat je het in je hebt om uiteindelijk zelf in de hulpverlening te gaan werken. Pas echter op dat je – nu je dit leest – niet overmoedig wordt. Je kunt een kwalitatief goede hulpverlener worden, maar daarvoor zul je eerst je eigen proces moeten aangaan. Je kunt een ander immers pas écht helpen, wanneer je jezelf hebt geheeld.

Ik wens je heel veel sterkte en succes bij alle stappen die je nog gaat zetten!

Reactie Patricia:
Het meeste wat in de tekst staat, is bekend voor mij, maar ik vind het wel bijzonder dat jij het ook uit mijn horoscoop kunt halen. Ik vind het grappig dat je dingen noemt als wandelen over het strand en badderen, dat zijn namelijk dingen die ik al vaak doe om te ontspannen. Ik denk zelf ook dat veel lichamelijke klachten een geestelijke oorzaak hebben. Ik ben nu aan het kijken wat er aan de hand is en wat ik daar aan kan doen. Alhoewel de dingen die je noemde voor mij niet nieuw zijn, is dit voor mij wel een stimulans om verder te gaan met mezelf.