Welke baan past bij mij?

Jarenlang heb ik samen met mijn man een supermarkt gehad. Ondertussen ben ik op zoek naar iets anders. Ik heb een passie voor kleding. Dat is mijn lust en mijn leven. Ik zou daar graag beroepsmatig iets mee willen doen. Kun jij me zeggen wat de meest geschikte baan is voor mij?

Sjaan

Advies van Inana:
Al kijkend naar jouw horoscoop valt me op dat je niet het type bent, dat van plan is om ooit achter de geraniums te belanden. Je privéleven geeft je een geweldige basis, waar je veel kracht uit kunt putten. Maar uiteindelijk is het essentieel voor je levensgeluk, dat je je ambities verwezenlijkt in het maatschappelijke veld. In je hart wil je namelijk niets liever dan op jouw manier een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat je mij een vraag stelt over je werk, past hier dan ook helemaal bij. Je hebt een gezonde ambitie om iets te bereiken in het leven en een goede maatschappelijke positie hoort daarbij.

WaterBronIk kan me zo voorstellen dat jullie supermarkt naar jouw maatstaven er altijd piekfijn heeft uitgezien. Je hebt namelijk een heel zuiver oog voor detail. Zeker wanneer jij de verzorging en aankleding van de supermarkt op jouw conto had staan, zal jullie supermarkt al snel de reputatie hebben gekregen van een keurig verzorgde winkel. En behalve dat stond je vast ook bekend om je dienstbaarheid. Je wilt graag mensen op weg helpen en dat wordt ook zeer gewaardeerd in jou. Je bent een enorme doorzetter, die soms wat langzaam op gang komt, maar eenmaal bezig van geen ophouden weet. Verder ben je in staat om een grote verantwoordelijkheid te dragen en heb je veel discipline. Deze laatste twee eigenschappen mag je gerust je talenten noemen. Het is niet niks om je eigen supermarkt te runnen. Voor jou lijkt dat misschien een peuleschilletje, maar voor veel andere mensen is het een te zware belasting. Banen waarin zorgvuldigheid, kwaliteit, toewijding en verantwoordelijkheid centraal staan, zijn jou op het lijf geschreven. Het eerste wat hierbij in mij opkomt, zijn werkgebieden als de gezondheidszorg of de dienstverlening, waaronder ook de kledingbranche valt. Kwaliteit en finesse dienen echter altijd voorop te staan, dus pas je het best in de duurdere sector.

Wanneer ik kijk naar dit moment in je leven, dan zie ik dat je je voelsprieten hebt uitstaan naar wat voor mogelijkheden er allemaal nog voor jou open liggen in de toekomst. Jarenlang heb je je voor de volle honderd procent ingezet voor de supermarkt, die je samen met je man hebt gerund. De komende tijd (en dan heb ik het over een periode van wel drie jaar) mag je gebruiken om je opnieuw te oriënteren en je blikveld te verruimen. Je voelt misschien al wel een innerlijke drang dat je je horizon wilt verbreden. Dus: Houd je vizier open en laat je niet vastpinnen op één baan. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe dingen en misschien is de tijd wel rijp om een nieuwe opleiding te gaan doen. Laat je hiertoe niet weerhouden door de ideeën die mensen hierover hebben en probeer zoveel mogelijk je eigen weg hierin te gaan. Laat je voorlichten en ga naar open dagen en als je het ziet zit, ga dan inderdaad die geweldig boeiende en interessante opleiding doen. Of ga op zoek naar een stageplek om het vak dat je kiest in de praktijk te leren. Je carrière is nou eenmaal belangrijk voor je om je levensbestemming te vinden, dus gebruik de (bouw-)stenen die zich aandienen om hierin verder te komen. De komende jaren kun je zien als een voorbereiding op een mogelijk nieuwe stap in je carrière.

Ik wens je hierbij veel succes toe en ben erg benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.

Reactie Sjaan:
Ik vind het hartstikke leuk. Het klopt precies wat je allemaal schrijft. Ik zal het ter harte nemen en proberen tot uitvoering te brengen.
Heel hartelijk bedankt en vriendelijke groet,
Sjaan